Kaipaatko apua koulutuksen tai ammatin valintaan?

Mietitkö, mikä ala työllistäisi? Millaista koulutusta ammatissa vaaditaan? Tai missä ammatissa olisi töitä tulevaisuudessakin?

Tervetuloa ForeAmmattiin! ForeAmmatti on kattava digitaalinen työllisyyden edistämisen palvelu, joka tarjoaa opiskelijoille ja alanvaihtajille tietoa, tukea ja työkaluja onnistuneen urasuunnittelun tueksi.

Tunnistatko, mitä kaikkea osaat? Osaatko sanoittaa osaamistasi?

Tiedätkö, mitä osaat?

Tunnistatko, mitä kaikkea osaat? Osaatko sanoittaa osaamistasi esimerkiksi työhakemukseen? Monelle oman osaamisen tunnistaminen on haasteellista. Onneksi osaamista voi kuitenkin opetella tunnistamaan – sekin on taito, joka kehittyy.

Millaisia käyttöversioita ForeAmmatista on?

ForeAmmatti käyttäjäikoni.

ForeAmmatista on olemassa kaikille avoin käyttöversio eli Avoin ForeAmmatti sekä erilaisia organisaatioiden omia käyttöympäristöjä, joihin käyttäjä kutsutaan henkilökohtaisella ForeAmmatti PLUS -käyttäjäkutsulla.

Kaikille avoin ForeAmmatti on ilmainen pilvipalvelu, jonka saa käyttöönsä palveluun rekisteröitymällä. Avoin ForeAmmatti tarjoaa käyttöösi urasuunnittelun tueksi ForeAmmatti PLUS -versiota suppeammat työmarkkinatiedot sekä Työterveyslaitoksen Kykyviisari-itsearviointikyselyn.

Kykyviisarin avulla voit tarkastella omaa toimintakykyäsi monipuolisesti ja miettiä tulosten perusteella, millaiset ammatit voisivat sopia sinulle palvelusta löytyvien työmarkkinatietojen avulla.

Miten ForeAmmatti PLUS auttaa urasuunnittelussa?

Toiminnoiltaan ja tiedoiltaan laajempaan ForeAmmatti PLUS -palveluun tarvitset kutsun oppilaitokseltasi tai esimerkiksi valmennusyhtiöltäsi, joka hyödyntää toiminnassaan ForeAmmattia. Täältä näet oppilaitoksia ja valmennustoimijoita, jotka käyttävät jo ForeAmmattia.

Saatuasi kutsun ForeAmmatti PLUS -käyttäjäksi saat palvelussamme käyttöösi Kykyviisari-itsearvioinnin lisäksi Osaamiskartoitus-työkalun, jonka avulla pystyt selvittämään, mitkä ammatit sopivat sinulle osaamisesi perusteella.

Osaamiskartoituksen avulla yhteen keräämiesi osaamisten perusteella palvelu näyttää sinulle mihin ammatteihin osaamisesi sopii ja pystyt tutustumaan ammattiehdotuksiin ForeAmmatin työmarkkinatietojen avulla. ForeAmmatti PLUS -version työmarkkinatiedot sisältävät tarvitsemasi tiedot yli 400 ammatista ja yli 2000 tutkinnosta Suomessa. Voit aina myös muokata Osaamiskartoitus-valintojasi ja saada sitä kautta erilaisia ammattiehdotuksia.

ForeAmmatti PLUS -käyttäjänä pystyt siis peilaamaan taitojasi ja vahvuuksiasi eri ammattien vaatimuksiin ja kykenet arvioimaan paremmin, millaiset ammatit sopisivat sinulle osaamisesi sekä toimintakykysi puolesta.

Palvelustamme näet myös, mitä osaamista sinulta vielä mahdollisesti uupuu ammattien koulutusvaatimuksista ja löydät tietoa tutkinnoista ja koulutuksista, joiden avulla pääset lähemmäksi tavoitteitasi.

ForeAmmatti PLUS -käyttäjänä löydät vastaukset esim. seuraaviin kysymyksiin

  • Mikä ammatti sopii minulle kiinnostukseni ja osaamiseni perusteella?
  • Mitä ammatin työnkuvaan kuuluu?
  • Millaisella koulutuksella ammatissa tehdään yleensä töitä?
  • Mitä tietoa ja osaamista ammatissa tarvitaan?
  • Paljonko ammatissa keskimäärin maksetaan palkkaa?
  • Paljonko tällä hetkellä ammattiin on tarjolla avoimia työpaikkoja?
  • Kuinka paljon ammatissa ennustetaan olevan töitä tarjolla tulevaisuudessa?
  • Tehdäänkö ammatissa päivä- tai vaikka vuorotyötä?

Videolta näet, miten voit hyödyntää ForeAmmattia

Halutessasi voit jakaa ForeAmmattiin keräämäsi Osaamiskartoitus- ja/tai Kykyviisari-tietosi sinut ForeAmmattiin kutsuneen oppilaitoksen tai valmennusyhtiön kanssa. Jakamalla tietosi saat näkökulmia ja lisätukea urasuunnitteluun. 

Opiskelija, hyödynnä ForeAmmatti Omatoimi -palvelua urasuunnittelussasi.

Hei kuopiolaiset ja turkulaiset!

Kuopio ja Turku tarjoavat kaikille kuntalaisilleen ForeAmmatti Omatoimi -palvelun. ForeAmmatti Omatoimi on matalan kynnyksen digitaalinen palvelu oman osaamisen tunnistamiseen, urasuunnitteluun sekä omatoimisen työnhaun tueksi. Palvelu on kuntalaiselle ilmainen ja sitoumukseton. Lue lisää ja ota Omatoimi käyttöön!

Ota ForeAmmatti PLUS -palvelu onnistuneesti käyttöön

Onko sinulla ForeAmmatti PLUS -käyttäjätunnukset? Tutustu palveluun ja sen mahdollisuuksiin vastaamalla kolmeen kysymykseen. Vastaukset antavat urasuunnitteluusi ja työnhakuusi lisätukea ja uusia näköaloja.

Lataa itsellesi kolmen kysymyksen opastava tutustumismateriaali

Tässä vielä palvelun käyttöön kolmen kohdan muistilista

ForeAmmatti oli hirveän hyvä. Se antoi vähän toisella tavalla niitä vastauksia ja täydensi osaamiskartoitusta. Yhdessä muun palvelun kanssa tuli kunnon kokonaisuus. ForeAmmatissa pystyi katsomaan asioita laajasti. Se ehdotti ammatiksi myös esimerkiksi hätäkeskuspäivystäjää, jota en olisi muuten osannut ajatella, mutta sen tyyppistä työtähän olen tehnyt: ratkonut ongelmatilanteita.


Cimson Koulutuspalvelujen Osaamiskartoitus-työpajaan osallistunut Merja

ForeAmmatin käyttövinkki

Kirjauduttuasi palveluun löydät vuorovaikutteisia ohje- ja vinkkipolkuja oikean alakulman apukeskuksesta ForeAmmatti-ikonia klikkaamalla.

Esimerkiksi ”8 vinkkiä osaamisen tunnistamiseen tai sanoittamiseen” -vinkkipolku auttaa sinua oman osaamisesi tunnistamisessa ForeAmmatin Osaamiskartoituksen avulla.

Kun olet tunnistanut millaisia taitoja ja osaamista sinulla on, vinkkipolku auttaa sinua sanoittamaan osaamistasi esimerkiksi työhakemuksia varten. Ohjepolut ja vinkkipolut on jaoteltu omiin kansioihinsa.

ForeAmmatin ohje- ja vinkkipolut löytyvät palvelun oikean alakulman apukeskuksesta.

Uraohjauspalvelut hyödyntävät ForeAmmattia työnhakijan ohjauskeskustelussa

Esedun uraohjaaja Jukka Siitonon.

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun uraohjauspalvelut toimivat tiiviissä yhteistyössä Mikkelin seudun kuntakokeilun asiantuntijoiden kanssa. Esedussa on pyritty keräämään kaikki kuntakokeilun asiakasohjaukseen liittyvät hankkeet ja palvelut yhteen sateenvarjotyyppiseksi ratkaisuksi tukemaan yhteistyötä.

Esedun uraohjauspalvelut tarjoavat ForeAmmatti PLUS -palvelua kuntakokeilusta ohjautuvien työnhakija-asiakkaiden käyttöön alkuvaiheen ohjauskeskustelujen tueksi.

Tilaa ForeAmmatin uutiskirje

Liity ForeAmmatin uutiskirjeen postituslistalle ja pysyt ajan tasalla uusimmista julkaisuistamme, palvelumme tulevista uudistuksista sekä saat muuta ajankohtaista tietoa palveluumme ja työmarkkinoihin liittyen. Tilauslomake löytyy sivujen alalaidasta.

Ajankohtaista

ForeAmmatti yhteistyökumppanina urasuunnittelussa

ForeAmmattia hyödyntävät toiminnassaan jo lukuisat oppilaitokset sekä koulutuspalvelut osana palvelutarjontaansa ja ohjauspalveluitaan. Alla muutamia esimerkkejä yhteistyökumppaneistamme urasuunnittelussa.

Etelä-Savon ammattiopiston logo.
Savonlinna SAMiEDU -logo.
Eezy valmennuspalvelut -logo.
Lahden OSKE -logo.

Löydä oma urasi ForeAmmatista

ForeAmmatti käyttöikoni.

Oletko jo ForeAmmatin käyttäjä?

ForeAmmatin rekisteröidy käyttäjäksi -ikoni.

Etkö ole aiemmin käyttänyt ForeAmmattia?

Onko sinulla ongelmia kutsun hyväksymisessä, palveluun rekisteröitymisessä tai kirjautumisessa?

Katso, löydätkö näistä esimerkkitilanteista apua ongelmiisi. >>