Kaipaatko apua koulutuksen tai ammatin valintaan?

Mietitkö, mikä ala työllistäisi? Millaista koulutusta ammatissa vaaditaan? Tai missä ammatissa olisi töitä tulevaisuudessakin? Ota ForeAmmatti avuksesi urasuunnitteluun! ForeAmmatti on kattava digitaalinen pilvipalvelu, jonka avulla tunnistat osaamistasi, löydät osaamiseesi sopivat ammatit sekä tehtävät ja selvität, millaisia vaatimuksia eri ammateissa on koulutuksen, osaamisen ja tietojen puolesta. Lisäksi löydät ForeAmmatista tietoa tutkintojen vaikutuksesta työllistymiseen. 

Ota ForeAmmatti avuksesi työelämäpohdintoihin

ForeAmmattia hyödyntävät toiminnassaan jo lukuisat oppilaitokset sekä koulutuspalvelut osana palvelutarjontaansa ja ohjauspalveluitaan. Täältä näet muutamia yhteistyökumppaneitamme urasuunnittelussa. Tutustu kuvaikoneita klikkaamalla ForeAmmatin palveluihin. ForeAmmattiin kirjaudutaan sähköpostiosoitteella foreammatti.fi-sivuilta. Kirjautumisen jälkeen voit hyväksyä oppilaitokseltasi tai valmennusyhtiöltäsi saamasi ForeAmmatti PLUS -käyttäjäkutsun tai tunnistautua ForeAmmatti Omatoimi -käyttäjäksi palvelussa.

ForeAmmatti PLUS -palvelu.

ForeAmmatti oli hirveän hyvä. Se antoi vähän toisella tavalla niitä vastauksia ja täydensi osaamiskartoitusta. Yhdessä muun palvelun kanssa tuli kunnon kokonaisuus. ForeAmmatissa pystyi katsomaan asioita laajasti. Se ehdotti ammatiksi myös esimerkiksi hätäkeskuspäivystäjää, jota en olisi muuten osannut ajatella, mutta sen tyyppistä työtähän olen tehnyt: ratkonut ongelmatilanteita.


Cimson Koulutuspalvelujen Osaamiskartoitus-työpajaan osallistunut Merja

Miten ForeAmmatti auttaa urasuunnittelussa?

ForeAmmatti Omatoimi ja PLUS -palveluissa saat käyttöösi Kykyviisari-itsearvioinnin lisäksi Osaamiskartoitus-työkalun, jonka avulla pystyt selvittämään, mitkä ammatit sopivat sinulle osaamisesi perusteella. ForeAmmatti Omatoimi ja PLUS -palvelut sisältävät myös ForeAmmatti Avoin -palvelua kattavammat työmarkkinatiedot.

ForeAmmatti näyttää Osaamiskartoituksen avulla kartoittamiesi osaamisten perusteella sinulle mihin ammatteihin osaamisesi sopii ja pystyt tutustumaan ammattiehdotuksiin ForeAmmatin työmarkkinatietojen avulla. Työmarkkinatiedot sisältävät tarvitsemasi tiedot yli 400 ammatista ja yli 2000 tutkinnosta Suomessa. Voit aina myös muokata Osaamiskartoitus-valintojasi ja saada sitä kautta erilaisia ammattiehdotuksia.

ForeAmmatti Omatoimi ja PLUS -käyttäjänä pystyt siis peilaamaan taitojasi ja vahvuuksiasi eri ammattien vaatimuksiin ja kykenet arvioimaan paremmin, millaiset ammatit sopisivat sinulle osaamisesi sekä toimintakykysi puolesta.

ForeAmmatissa näet myös, mitä osaamista sinulta vielä mahdollisesti uupuu ammattien koulutusvaatimuksista ja löydät tietoa tutkinnoista ja koulutuksista, joiden avulla pääset lähemmäksi tavoitteitasi.

Omatoimi tai PLUS -käyttäjänä löydät vastaukset esim. seuraaviin kysymyksiin

  • Mikä ammatti sopii minulle kiinnostukseni ja osaamiseni perusteella?
  • Mitä ammatin työnkuvaan kuuluu?
  • Millaisella koulutuksella ammatissa tehdään yleensä töitä?
  • Mitä tietoa ja osaamista ammatissa tarvitaan?
  • Paljonko ammatissa keskimäärin maksetaan palkkaa?
  • Paljonko tällä hetkellä ammattiin on tarjolla avoimia työpaikkoja?
  • Kuinka paljon ammatissa ennustetaan olevan töitä tarjolla tulevaisuudessa?
  • Tehdäänkö ammatissa päivä- tai vaikka vuorotyötä?

Katso, miten voit hyödyntää ForeAmmattia

Halutessasi voit jakaa ForeAmmatti PLUS -palveluun keräämäsi Osaamiskartoitus- ja/tai Kykyviisari-tietosi sinut ForeAmmattiin kutsuneen oppilaitoksen tai valmennusyhtiön kanssa. Jakamalla tietosi saat näkökulmia ja lisätukea urasuunnitteluun. 

Tunnistatko, mitä kaikkea osaat? Osaatko sanoittaa osaamistasi?

Tiedätkö, mitä osaat?

Tunnistatko, mitä kaikkea osaat? Osaatko sanoittaa osaamistasi esimerkiksi työhakemukseen? Monelle oman osaamisen tunnistaminen on haasteellista. Onneksi osaamista voi kuitenkin opetella tunnistamaan – sekin on taito, joka kehittyy.

Ota ForeAmmatti PLUS -palvelu onnistuneesti käyttöön

Onko sinulla ForeAmmatti PLUS -käyttäjätunnukset? Tutustu palveluun ja sen mahdollisuuksiin vastaamalla kolmeen kysymykseen. Vastaukset antavat urasuunnitteluusi ja työnhakuusi lisätukea ja uusia näköaloja.

Lataa itsellesi kolmen kysymyksen opastava tutustumismateriaali

Tässä vielä palvelun käyttöön kolmen kohdan muistilista

Tilaa ForeAmmatin uutiskirje

Liity ForeAmmatin uutiskirjeen postituslistalle ja pysyt ajan tasalla uusimmista julkaisuistamme, palvelumme tulevista uudistuksista sekä saat muuta ajankohtaista tietoa palveluumme ja työmarkkinoihin liittyen. Tilauslomake löytyy sivujen alalaidasta.

Ajankohtaista

ForeAmmatti yhteistyökumppanina urasuunnittelussa

ForeAmmattia hyödyntävät toiminnassaan jo lukuisat oppilaitokset sekä koulutuspalvelut osana palvelutarjontaansa ja ohjauspalveluitaan. Alla muutamia esimerkkejä yhteistyökumppaneistamme urasuunnittelussa.

Etelä-Savon ammattiopiston logo.
Savonlinna SAMiEDU -logo.
Eezy valmennuspalvelut -logo.
Lahden OSKE -logo.

Löydä oma urasi ForeAmmatista

Ota ForeAmmatti käyttöön sähköpostiosoitteellasi.

Ensimmäisellä kirjautumiskerralla rekisteröidyt ForeAmmattiin automaattisesti. /

You will be automatically registered the first time you log in.

Tuliko sinulle ongelmia kirjautumisessa tai kutsun hyväksymisessä palvelussa?

Katso, löydätkö näistä esimerkkitilanteista apua ongelmiisi. >>