Kaipaatko apua koulutus- tai ammatinvalintaan?

Mietitkö, mikä ala työllistäisi? Minkälaista koulutusta ammatissa vaaditaan? Tai missä ammatissa olisi töitä tulevaisuudessakin?

Tervetuloa ForeAmmattiin! ForeAmmatti on kattava digitaalinen palvelu, joka tarjoaa opiskelijoille ja alanvaihtajille tietoa, tukea ja työkaluja onnistuneen urasuunnittelun tueksi.

Millaisia käyttöversioita ForeAmmatista on?

ForeAmmatti käyttäjäikoni.

ForeAmmatista on olemassa kaikille avoin käyttöversio eli Avoin ForeAmmatti sekä erilaisia organisaatioiden omia käyttöympäristöjä, joihin käyttäjä kutsutaan henkilökohtaisella ForeAmmatti PLUS -käyttäjäkutsulla.

Kaikille avoin ForeAmmatti on ilmainen pilvipalvelu, jonka saa käyttöönsä palveluun rekisteröitymällä. Avoin ForeAmmatti tarjoaa käyttöösi urasuunnittelun tueksi maksullista versiota suppeammat työmarkkinatiedot sekä Työterveyslaitoksen Kykyviisari-itsearviointikyselyn.

Kykyviisarin avulla voit tarkastella omaa toimintakykyäsi monipuolisesti ja miettiä tulosten pohjalta, millaiset ammatit voisivat sopia sinulle palvelusta löytyvien työmarkkinatietojen avulla.

Miten ForeAmmatti PLUS auttaa urasuunnittelussa?

Toiminnoiltaan ja tiedoiltaan laajempaan ForeAmmatti PLUS -palveluun tarvitset kutsun oppilaitokseltasi tai esimerkiksi valmennusyhtiöltäsi, joka hyödyntää toiminnassaan ForeAmmattia. Olemme koonneet Yhteistyössä-sivulle meitä jo toiminnassaan hyödyntäviä organisaatioita.

Saatuasi kutsun ForeAmmatti PLUS -käyttäjäksi, saat palvelussamme käyttöösi Kykyviisari-itsearvioinnin lisäksi laajat työmarkkinatiedot, jotka sisältävät tarvitsemasi tiedot yli 400 ammatista ja yli 2000 tutkinnosta Suomessa sekä Osaamiskartoitus-työkalun, jonka avulla pystyt selvittämään, mitkä ammatit sopivat sinulle kiinnostuksesi ja osaamisesi perusteella.

ForeAmmatti PLUS -käyttäjänä pystyt peilaamaan taitojasi ja vahvuuksiasi eri ammattien vaatimuksiin ja kykenet arvioimaan paremmin, millaiset ammatit sopisivat sinulle osaamisesi sekä toimintakykysi puolesta.

Palvelustamme näet myös, mitä osaamista sinulta vielä mahdollisesti uupuu ammattien koulutusvaatimuksista ja löydät tietoa tutkinnoista ja koulutuksista, joiden avulla pääset lähemmäksi tavoitteitasi.

ForeAmmatti PLUS -käyttäjänä löydät vastaukset esim. seuraaviin kysymyksiin:

  • Mikä ammatti sopii minulle kiinnostukseni ja osaamiseni perusteella?
  • Mitä ammatin työnkuvaan kuuluu?
  • Millaisella koulutuksella ammatissa tehdään yleensä töitä?
  • Mitä tietoa ja osaamista ammatissa tarvitaan?
  • Paljonko ammatissa keskimäärin maksetaan palkkaa?
  • Paljonko tällä hetkellä ammattiin on tarjolla avoimia työpaikkoja?
  • Kuinka paljon ammatissa ennustetaan olevan töitä tarjolla tulevaisuudessa?
  • Tehdäänkö ammatissa päivä- vai vuorotyötä?

Videolta näet, miten ForeAmmattia voi hyödyntää

Halutessasi voit jakaa ForeAmmattiin kartoittamasi osaamisesi ja Kykyviisari-tietosi sinut ForeAmmattiin kutsuneen oppilaitoksen tai valmennusyhtiön kanssa. Näin saat lisätukea urasuunnitteluusi.

ForeAmmatti oli hirveän hyvä. Se antoi vähän toisella tavalla niitä vastauksia ja täydensi osaamiskartoitusta. Yhdessä muun palvelun kanssa tuli kunnon kokonaisuus. ForeAmmatissa pystyi katsomaan asioita laajasti. Se ehdotti ammatiksi myös esimerkiksi hätäkeskuspäivystäjää, jota en olisi muuten osannut ajatella, mutta sen tyyppistä työtähän olen tehnyt: ratkonut ongelmatilanteita.


Cimson Koulutuspalvelujen Osaamiskartoitus-työpajaan osallistunut Merja

ForeAmmatin käyttövinkki

Kirjauduttuasi palveluun löydät vuorovaikutteisia ohje- ja vinkkipolkuja oikean alakulman apukeskuksesta ForeAmmatti-hahmoa klikkaamalla.

Esimerkiksi ”8 vinkkiä osaamisen tunnistamiseen tai sanoittamiseen” -vinkkipolku auttaa sinua oman osaamisesi tunnistamisessa ForeAmmatin Osaamiskartoituksen avulla.

Kun olet tunnistanut millaisia taitoja ja osaamista sinulla on, vinkkipolku auttaa sinua sanoittamaan osaamistasi esimerkiksi työhakemuksia varten. Ohjepolut ja vinkkipolut on jaoteltu omiin kansioihinsa.

ForeAmmatin ohje- ja vinkkipolut löytyvät palvelun oikean alakulman apukeskuksesta.

Tilaa ForeAmmatin uutiskirje

Liity ForeAmmatin uutiskirjeen postituslistalle ja pysyt helpommin ajan tasalla uusimmista julkaisuistamme, palvelumme tulevista uudistuksista sekä saat muuta ajankohtaista tietoa palveluumme ja työmarkkinoihin liittyen. Tilauslomake löytyy sivujen alalaidasta.

Esedun uraohjaaja Jukka Siitosella on uraohjaustilanne työnhakija-asiakkaan kanssa.

Uraohjauspalvelut hyödyntävät ForeAmmattia työnhakijan ohjauskeskustelussa

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun uraohjauspalvelut toimivat tiiviissä yhteistyössä Mikkelin seudun kuntakokeilun asiantuntijoiden kanssa. Esedussa on pyritty keräämään kaikki kuntakokeilun asiakasohjaukseen liittyvät hankkeet ja palvelut yhteen sateenvarjotyyppiseksi ratkaisuksi tukemaan asiakastyötä.

Esedun uraohjauspalvelut tarjoavat ForeAmmatti PLUS -palvelua kuntakokeilusta ohjautuvien työnhakija-asiakkaiden käyttöön alkuvaiheen ohjauskeskusteluiden tueksi.

Ajankohtaista

ForeAmmatti yhteistyökumppanina urasuunnittelussa

ForeAmmattia hyödyntää toiminnassaan jo lukuisat oppilaitokset sekä koulutuspalvelut osana palvelutarjontaansa sekä ohjauspalveluitaan.

Etelä-Savon ammattiopiston logo.
Redu Edu Oy:n logo.
Savonlinna SAMiEDU -logo.
Turun ammatti-instituutin logo.
Turun Aikuiskoulutuskeskuksen logo.

Löydä oma urasi ForeAmmatista

ForeAmmatti käyttöikoni.

Oletko jo ForeAmmatin käyttäjä?

ForeAmmatin rekisteröidy käyttäjäksi -ikoni.

Etkö ole aiemmin käyttänyt ForeAmmattia?

Onko sinulla ongelmia kutsun hyväksymisessä, palveluun rekisteröitymisessä tai kirjautumisessa?

Katso, löydätkö näistä esimerkkitilanteista apua ongelmiisi. >>