Olemme tehneet ForeAmmattissa päivityksiä. Olette varmasti myös huomanneet.

ForeAmmatissa pysyvää on vain muutos

ForeAmmatin uudistukset

Viime aikoina ForeAmmatin ilmeeseen ja viestintään on tullut yhtä havaittavia muutoksia kuin ympäröivään säähän. Kevät etenee kovaa vauhtia ja samaan tahtiin ilman lämmetessä uudistukset jatkuvat myös ForeAmmatti-palvelussa.

Jäähyväiset Excelin perussiniselle

Helpoiten havaittavat uudistukset koskevat kokonaisvaltaista ForeAmmatin ilmeen päivittämistä. Vanha Excel-ohjelman väriteemanakin tunnettu sininen väistyy ja palvelussa värimaailman valtaa runsaammat, murretut värisävyt. Samoin ForeAmmatin logo ja muut graafiset elementit sekä aineistot saavat lisää luonnetta. Muutos on jo käynnissä ja pyrimme saamaan sen valmiiksi ennen kuin ulkona kukkivat tuomet.

Vanha Excel-ohjelman väriteemanakin tunnettu sininen väistyy ja palvelussa värimaailman valtaa runsaammat, murretut värisävyt.

Graafisen ilmeen päivittämisen jatkoksi tekeillä on myös ForeAmmatti-palvelulle uudet kotisivut. Tarkoituksena on parantaa viestintää kotisivuillamme eri kohderyhmät huomioiden. Tätä varten foreammatti.fi-sivuston kotisivuille eli sivuille ennen ForeAmmatti-palveluun sisäänkirjautumista, kootaan työnhakijoille suunnatun etusivun lisäksi muille kohderyhmille suunnattuja sivuja. Omat sivut luodaan työkseen ForeAmmattia käyttäville asiantuntijoille sekä urasuunnitteluun palvelua hyödyntävien oppilaitosten henkilökunnalle sekä opiskelijoille. Itseään koskettavaa tietoa löytää kotisivuilta näin helpommin. Samalla kokoamme nyt eri sivuilla ilmestyvät blogit, tiedotteet ja artikkelit yhteen Ajankohtaista-sivulle.

ForeAmmatin kuulumisia on helppo uudistuksien jälkeen seurata esimerkiksi tilaamalla kotisivuilta uutiskirjeemme tai seuraamalla meitä LinkedInissa, Facebookissa ja Twitterissä. 

Sujuvuutta ForeAmmatin käytettävyyteen

ForeAmmatti-palvelun käyttöliittymää remontoidaan myös parhaillaan. Tarkoituksena on parantaa palvelun käyttökokemusta ja tarjota tulevaisuudessa käyttäjille nykyistä intuitiivisempi käyttöliittymä. Olemme ottaneet suurennuslasin alle esimerkiksi palvelun valikkohierarkiat, eri välilehtien nimet sekä niiden sisältökokonaisuudet. Parannukset tulevat näkyviksi usein vasta pitkän ajan päästä. Tietysti myös poikkeuksia löytyy. Esimerkiksi Asiantuntijakäyttäjien Toimintasuunnitelma-nimellä tuntema välilehti saa uudeksi nimekseen nyt maaliskuussa Tehtävät ja viestit, mikä kuvaa paremmin välilehden toimintoja. Samoin Ammatit-valikon alta löytyvä Ammatti-välilehti päivitetään Ammatin tiedot -nimiseksi.

Asiantuntijakäyttäjien Toimintasuunnitelma-nimellä tuntema välilehti saa uudeksi nimekseen nyt maaliskuussa Tehtävät ja viestit, mikä kuvaa paremmin välilehden toimintoja.

Kaikista ForeAmmattiin tehtävistä muutoksista viestimme, kun ne ovat ajankohtaisia. Tuemme myös käyttäjiä uuden opettelussa esimerkiksi koulutuksien, ForeAmmatti-palvelun ohjepolkujen ja muiden ohjemateriaalien avulla. Emme jätä palvelumme käyttäjiä yksin.

Kaikki kehitys ottaa oman aikansa ja matkan varrella saatamme havahtua taas uusiin kehityskohteisiin. Voisikin todeta, että lopulta pysyvää on vain muutos. Suunta on kuitenkin mielestämme oikea ja jatkamme tällä erää suurempien uudistusten parissa hyväksi havaitulla tavalla. Lopputuloksesta kuulemme mielellämme teiltä palautetta.

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Foredata Oy

jaana.pitkanen@foredata.fi