Tutustu tekemiimme ForeAmmatti PLUS ja Avoin ForeAmmatti -käyttöliittymien uudistuksiin!

Uudistimme ForeAmmatti PLUS ja Avoin ForeAmmatti -käyttöliittymät

ForeAmmatin uudistukset / Opiskelijalle / Työnhakijalle / Urasuunnitteluun

Paransimme ForeAmmatin käytettävyyttä. Yksinkertaistimme palvelun valikkorakenteita, lisäsimme käyttöä ohjaavia tekstejä ja nimesimme joitakin välilehtiä kuvaamaan paremmin sisältöään. Nyt ForeAmmatissa huomioidaan myös enemmän palvelun mobiilikäyttö. Uudistusten myötä käytössäsi on tutut toiminnot helpommin käytettävässä paketissa!

Yleiset parannukset ForeAmmatissa

Toivomme ForeAmmatin käyttämisen olevan helppoa aina palveluun rekisteröitymisestä lähtien. Käytön tueksi lisäsimme ForeAmmatti-palvelun yläpalkkiin kysymysmerkki-painikkeen, joka vie sinut Ohjeet-sivulle. Aiemmin Ohjeet-sivulle on päässyt vain palvelun alapalkin valikosta. Lisäsimme myös etusivun valikkopainikkeisiin i-infomerkit, joita klikkaamalla saat lisätietoa osiosta, johon painike palvelussa ohjaa.

Palveluun tekemistämme valikkorakenteiden muutoksista kerromme alla käyttöliittymäkohtaisesti.

Uudistukset ForeAmmatti PLUS -käyttöliittymässä

ForeAmmatti PLUS -etusivun päävalikko uudistui. Valikkopainikkeet ovat nyt saman värisiä ja ne ovat sijoitettu allekkain. Ammatit- ja Tutkinnot-osiot on tuotu yhteen Työmarkkinatiedot-nimen alle. Pääset nyt myös tarkastelemaan sekä jakamaan omia tietojasi suoraan päävalikon Omat tiedot -painikkeesta.

ForeAmmatti PLUS -etusivun päävalikko vie sinut seuraaviin osioihin

  • Osaamiskartoitus, jonka avulla kartoitat omaa osaamistasi ja taitojasi monipuolisesti. Keräämiesi osaamisten perusteella ForeAmmatti näyttää sinulle osaamiseesi sopivat ammatit ja tehtävät sekä julkisesti avoimet työpaikat hakualueellasi. Muista, että voit aina muokata osaamisvalintojasi.
  • Kykyviisari, jonka avulla tarkastelet työ- ja toimintakykyäsi sekä huomioit tulokset osana työnhakuasi.
  • Työmarkkinatiedot, josta löydät ammattien ja tutkintojen tiedot työnhakusi ja urasuunnittelusi tueksi. Täältä selvität myös ammattien kilpailutilanteet sekä -ennusteet.
  • Omat tiedot, jonne Osaamiskartoitus- ja Kykyviisari-tietosi tallentuvat Työelämäprofiiliisi. Osiosta annat myös suostumuksesi MyData-periaatteella tietojesi näkymiseen sinut ForeAmmattiin kutsuneelle taholle. Osiosta löytyvät lisäksi suosikkiammattisi ja -tutkintosi. Omat tiedot -sivuille pääset edelleen myös palvelun oikean yläkulman valikosta.

Tutustu ja lataa linkeistä itsellesi tukimateriaalia ForeAmmatti PLUS -palvelun käyttöön

Uudistukset Avoin ForeAmmatti -käyttöliittymässä

Avoin ForeAmmatti -etusivun päävalikko uudistui. Valikkopainikkeet ovat nyt saman värisiä ja ne ovat sijoitettu allekkain. Avoimen ForeAmmatin aktiivisen välilehden väri on turkoosi toisin kuin ForeAmmatti PLUS -palvelussa, jossa väri on aina vaaleansininen.

Avoin ForeAmmatti -etusivun päävalikko vie sinut seuraaviin osioihin

  • Kykyviisari, jonka avulla tarkastelet työ- ja toimintakykyäsi sekä huomioit tulokset osana työnhakuasi.
  • Suppeat työmarkkinatiedot, josta löydät ammattien tiedot työnhakusi ja urasuunnittelusi tueksi. Täältä selvität myös ammattien tämänhetkiset kilpailutilanteet ja saat lisätietoa julkisesti avoimista työpaikoista. Osio oli aiemmin nimeltään Ammatit.
  • Omat tiedot, jonne Kykyviisari-tietosi ja suosikkiammattisi tallentuvat. Omat tiedot -sivuille pääset edelleen myös palvelun oikean yläkulman valikosta.

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Foredata Oy

jaana.pitkanen@foredata.fi