Usein kysytyt kysymykset

Onko sinulla ongelmia kutsun hyväksymisessä, palveluun rekisteröitymisessä tai kirjautumisessa? Keräsimme tälle sivulle esimerkkitilanteita, joista ongelma voi johtua.

Millaisia käyttöversioita ForeAmmatista on?

ForeAmmatista on olemassa kaikille avoin käyttöversio eli Avoin ForeAmmatti sekä erilaisia työllistymistä edistävien organisaatioiden käyttöympäristöjä, joihin käyttäjä kutsutaan asiakkaaksi tai asiantuntijaksi henkilökohtaisella ForeAmmatti-käyttäjäkutsulla. ForeAmmatti PLUS -version saat käyttöösi hyväksymällä saamasi käyttäjäkutsun ForeAmmatti-palvelussa. ForeAmmattiin kirjaudutaan ForeAmmatti.fi-sivuilta.

Kaikille avoin ForeAmmatti on ilmainen pilvipalvelu, jonka saa käyttöönsä palveluun rekisteröitymällä. Avoin ForeAmmatti tarjoaa käyttöösi Työterveyslaitoksen Kykyviisari-itsearviointikyselyn sekä maksullista versiota suppeammat työmarkkinatiedot.

ForeAmmatti PLUS -käyttäjänä saat käyttöösi ilmaisversiota laajemmat työmarkkinatiedot sekä Osaamiskartoitus-työkalun, jonka avulla pystyt tunnistamaan omaa osaamistasi monipuolisesti. Voit peilata osaamistasi ammatillisiin kiinnostuksiisi ja pystyt kokoamaan tiedon pohjalta itsellesi sellaisen osaamisprofiilin, joka tukee työnhakuasi tai urasuunnitteluasi. Osaamisprofiili tuo näkyväksi osaamisesi sekä kehittämiskohteesi ja sinulle hahmottuu selkeämmin kokonaistilanteesi työmarkkinoilla.

Jos olet saanut ForeAmmatti PLUS -käyttäjäkutsun työllistymisen edistämisen organisaatiolta, pystyt jakamaan ForeAmmattiin keräämäsi Osaamiskartoitus- ja Kykyviisari-tietosi organisaation kanssa. Tällä tavoin saat näkökulmia osaamisprofiilisi tulkintaan ja lisätukea työllistymiseesi.

Miten saan ForeAmmatti PLUS -palvelun käyttööni?

Saat ForeAmmatti PLUS -palvelun käyttöösi hyväksymällä sinut palveluun kutsuneen organisaation sinulle ForeAmmattiin lähettämän kutsun. Kutsusta lähetetään tieto sähköpostiisi, jonka olet antanut organisaatiolle. Huomaa, että sähköpostiosoitteesi on käyttäjätunnuksesi ForeAmmattiin.

ForeAmmatti PLUS -kutsu hyväksytään ForeAmmatti-palvelussa. Pääset kirjautumaan ForeAmmattiin joko ForeAmmatti.fi-sivuilta tai sähköpostiisi lähetetyn viestin “Hyväksy kutsu tästä” -linkistä, joka ohjaa sinut suoraan ForeAmmatti-palvelun kirjautumiseen.

ForeAmmatti PLUS -kutsu on voimassa, kunnes hyväksyt sen tai organisaatio peruu lähettämänsä kutsun. Palvelumme ilmoittaa kirjautuessasi, jos käyttäjätunnuksellasi on hyväksymättömiä kutsuja ja ehdottaa sinulle kutsun hyväksymistä.

En ole asiakkaana työllistymisen edistämisen palveluissa. Voinko silti hankkia ForeAmmatti PLUS -palvelun käyttööni?

Kyllä voit. ForeAmmatti PLUS -palvelun 12 kuukauden käyttölisenssin voit ostaa itsellesi Muutosturvaverkosto.fi-palvelusta.

Olen hyväksynyt kutsun ja kirjauduin nyt uudelleen palveluun. En kuitenkaan saa enää näkyviin ForeAmmatti PLUS -ominaisuuksia. Missä vika?

Kirjauduitko ForeAmmattiin uudestaan samalla sähköpostiosoitteellasi, johon sinulle lähetettiin ForeAmmatti PLUS -käyttäjäkutsu?

ForeAmmatti PLUS -palvelun saat käyttöösi hyväksymällä sinulle sähköpostiin lähetetyn kutsun tulla organisaation asiakkaaksi ForeAmmattiin. ForeAmmatti PLUS -palvelu toimii ainoastaan sillä sähköpostiosoitteella, jolle ko. käyttäjäkutsu on osoitettu.

Jos kirjauduit palveluun samalla sähköpostiosoitteellasi, johon sinulle lähetettiin ForeAmmatti PLUS -käyttäjäkutsu ja et saa käyttäjätunnuksellasi enää näkyviin laajempia PLUS-työmarkkinatietoja, sinut kutsunut organisaatio on sulkenut sinulta jäsenyytensä käyttöympäristöönsä. Pääsysi Osaamiskartoitus-tietoihisi pysyy myöntämisen jälkeen aina voimassa.

Käytän jo ForeAmmatti PLUS -palvelua ja minut on kutsuttu uuteen organisaatioon asiakkaaksi. Miksi minun tulee hyväksyä myös tämän organisaation kutsu?

ForeAmmatissa jokaisella organisaatiolla on oma suljettu käyttöympäristönsä, johon organisaatiot kutsuvat omat asiakkaansa käyttäjiksi. Käyttöympäristössä organisaation asiakkaat ja asiantuntijat pystyvät GDPR-turvallisesti viestimään ja jakamaan tietoa.

Sinun tulee hyväksyä jokaisen organisaation sinulle osoittama kutsu erikseen, jotta pystyt jakamaan Osaamiskartoitus- ja Kykyviisari-tietosi jokaisen organisaation kanssa. Jakamalla tietosi saat näkökulmia ja lisätukea työllistymiseesi tai esimerkiksi urasuunnitteluusi.

Olen useamman organisaation asiakas ForeAmmatti PLUS -palvelussa. Miksi kaikkien organisaatioiden käyttöympäristöt eivät ole valittavissa ForeAmmattiin kirjautuessani?

Annoitko jokaiselle organisaatiolle saman sähköpostiosoitteen, johon he lähettivät sinulle ForeAmmatti PLUS -käyttäjäkutsunsa?

Sähköpostiosoite, johon sinulle lähetetään ForeAmmatti PLUS -kutsu, toimii ForeAmmatin käyttäjätunnuksenasi. Jos annoit organisaatioille eri sähköpostiosoitteet, sinulla on juuri niin monta käyttäjätunnusta ForeAmmatissa kuin annoit eri sähköpostiosoitteita.

Näet kaikkien organisaatioiden käyttöympäristöt kirjautuessasi valikossa, jos olet antanut kaikille organisaatioille saman sähköpostiosoitteesi. Jos et siltikään näe kaikkia organisaatioiden käyttöympäristöjä kirjautuessasi, sinut on luultavasti poistettu valikosta puuttuvan organisaation asiakkaista. Kysy aiheesta lisää ko. organisaatiosta.

Saanko yhdistettyä erilliset käyttäjätunnukseni ForeAmmatissa?

ForeAmmatti-palvelussa rekisteröitymisessä käyttämäsi sähköpostiosoite on käyttäjätunnuksesi ForeAmmattiin. Eri käyttäjätunnuksien tietoja ei pysty yhdistämään ForeAmmatissa.

Jos sinulla on käytössäsi useita sähköpostiosoitteita, käytä niistä ForeAmmatissa vain yhtä. Pyydä kaikki ForeAmmatti-kutsut tähän samaan sähköpostiosoitteeseen. Hyväksymällä samaan sähköpostiosoitteeseen osoitetut ForeAmmatti-kutsut saat yhdistettyä kaiken tekemisesi ForeAmmatissa saman käyttäjätunnuksen alle.

Olen hyväksynyt useamman organisaation minulle lähettämän kutsun ForeAmmatissa samalla sähköpostiosoitteellani. Miksi kaikki organisaatiot eivät näe Osaamiskartoitus- ja Kykyviisari-tietojani palvelussa?

Tietosuojasyistä sinun tulee jakaa jokaiselle organisaatiolle erikseen Osaamiskartoitus- ja Kykyviisari-tietosi.

Valitse oikean yläkulman käyttäjäikonista avautuvasta valikosta ensin organisaatio, jolle haluat jakaa Osaamiskartoitus- ja Kykyviisari-tietosi. Organisaatiovalinnan jälkeen löydät samaisesta käyttäjäikonin valikosta suoran linkin suostumuksen antamiseen.

Suostumuksen antaminen sijaitsee palvelussa OMA-sivujen alla ko. organisaation nimisellä välilehdellä. Pääset antamaan suostumuksen Osaamiskartoitus- ja Kykyviisari-tietojesi jakamiseen Sopimukset-tietolaatikosta.