Usein kysytyt kysymykset

Onko sinulla ongelmia kutsun hyväksymisessä, palveluun rekisteröitymisessä tai kirjautumisessa? Keräsimme tälle sivulle esimerkkitilanteita, joista ongelma voi johtua.

Mikä on ForeAmmatti-palvelu?

ForeAmmatti on työllistymisen edistämisen pilvipalvelu eli ohjelmisto, jota me Foredatalla ylläpidämme ja jota asiakkaamme käyttävät verkkoselaimessa.

ForeAmmatti tarjoaa henkilölle monipuoliset työkalut niin työnhakuun kuin urasuunnitteluunkin. Organisaatioille ForeAmmatti tarjoaa lisäksi vuorovaikutteiset ratkaisut valmennukseen sekä asiakastyön tueksi GDPR-vaatimukset huomioiden. Palvelumme käyttäminen vaatii tunnistautumista sähköpostiosoitteella. ForeAmmattiin kirjaudutaan foreammatti.fi-sivuilta.

Jokainen asiakasorganisaatiomme kutsuu itse omat asiantuntijansa sekä asiakkaansa käyttöympäristöönsä ForeAmmatissa. ForeAmmattia voidaan käyttää kaikilla laitteilla tietokoneesta mobiiliin. Palvelussamme on huomioitu saavutettavuus.

Millaisia käyttöversioita ForeAmmatista on?

ForeAmmatista on olemassa kaikille avoin käyttöversio eli ForeAmmatti Avoin sekä erilaisia työllistymistä edistävien organisaatioiden käyttöympäristöjä, joihin käyttäjä kutsutaan asiakkaaksi tai asiantuntijaksi henkilökohtaisella ForeAmmatti-käyttäjäkutsulla. ForeAmmatti PLUS -version saat käyttöösi hyväksymällä saamasi käyttäjäkutsun ForeAmmatti-palvelussa. ForeAmmattiin kirjaudutaan foreammatti.fi-sivuilta.

Kaikille avoin ForeAmmatti on ilmainen pilvipalvelu, jonka saa käyttöönsä palveluun rekisteröitymällä. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla palveluun rekisteröidyt ForeAmmattiin automaattisesti. ForeAmmatti Avoin tarjoaa käyttöösi Työterveyslaitoksen Kykyviisari-itsearviointikyselyn sekä suppeat työmarkkinatiedot.

ForeAmmatti PLUS -käyttäjänä saat käyttöösi ilmaisversiota laajemmat työmarkkinatiedot sekä Osaamiskartoitus-työkalun, jonka avulla pystyt tunnistamaan omaa osaamistasi monipuolisesti. Voit peilata osaamistasi ammatillisiin kiinnostuksiisi ja pystyt kokoamaan tiedon pohjalta itsellesi osaamisprofiilin, joka tukee työnhakuasi tai urasuunnitteluasi. Lisäksi palvelu näyttää sinulle osaamiseesi sopivia avoimia työpaikkoja hakualueellasi. Osaamisprofiili tuo näkyväksi osaamisesi sekä kehittämiskohteesi ja sinulle hahmottuu selkeämmin kokonaistilanteesi työmarkkinoilla.

Jos olet saanut ForeAmmatti PLUS -käyttäjäkutsun työllistymisen edistämisen organisaatiolta, saatat pystyä myös jakamaan ForeAmmattiin keräämäsi Osaamiskartoitus- ja Kykyviisari-tietosi näkyviin organisaatiolle MyData-periaatteella. Jos tietojen jakaminen on mahdollista, tietojen jakaminen tapahtuu ForeAmmatissa Omat tiedot -osiossa organisaation välilehdeltä. Tietojen jakamisella saat näkökulmia osaamisprofiilisi tulkintaan ja lisätukea työllistymiseesi.

Miten saan ForeAmmatti PLUS -palvelun käyttööni?

Saat ForeAmmatti PLUS -palvelun käyttöösi hyväksymällä sinut palveluun kutsuneen organisaation sinulle ForeAmmattiin lähettämän kutsun. Kutsusta lähetetään tieto sähköpostiisi, jonka olet antanut organisaatiolle. Huomaa, että sähköpostiosoitteesi on käyttäjätunnuksesi ForeAmmattiin.

ForeAmmatti PLUS -kutsu hyväksytään ForeAmmatti-palvelussa. Pääset kirjautumaan ForeAmmattiin joko foreammatti.fi-sivuilta tai sähköpostiisi lähetetyn viestin ”Hyväksy kutsu tästä” -linkistä, joka ohjaa sinut suoraan ForeAmmatti-palvelun kirjautumiseen.

ForeAmmatti PLUS -kutsu on voimassa, kunnes hyväksyt sen tai kunnes organisaatio peruu lähettämänsä kutsun. Palvelumme ilmoittaa kirjautuessasi, jos käyttäjätunnuksellasi on hyväksymättömiä kutsuja ja ehdottaa sinulle kutsun hyväksymistä.

En ole asiakkaana työllistymisen edistämisen palveluissa. Voinko silti hankkia ForeAmmatti PLUS -palvelun käyttööni?

Kyllä voit. ForeAmmatti PLUS -palvelun 12 kuukauden käyttölisenssin voit ostaa itsellesi muutosturvaverkosto.fi-palvelusta.

.

Olen hyväksynyt kutsun ja kirjauduin nyt uudelleen palveluun. En kuitenkaan saa enää näkyviin ForeAmmatti PLUS -ominaisuuksia. Missä vika?

Kirjauduitko ForeAmmattiin uudestaan samalla sähköpostiosoitteellasi, johon sinulle lähetettiin ForeAmmatti PLUS -käyttäjäkutsu?

ForeAmmatti PLUS -palvelun saat käyttöösi hyväksymällä sinulle sähköpostiin lähetetyn kutsun tietyn organisaation ForeAmmatti-käyttöympäristöön. ForeAmmatti PLUS -palvelu toimii ainoastaan sillä sähköpostiosoitteella, jolle ko. käyttäjäkutsu on osoitettu.

Jos kirjauduit palveluun samalla sähköpostiosoitteellasi, johon sinulle lähetettiin ForeAmmatti PLUS -käyttäjäkutsu ja et saa käyttäjätunnuksellasi enää näkyviin laajempia PLUS-työmarkkinatietoja, sinut kutsunut organisaatio on sulkenut sinulta pääsyn käyttöympäristöönsä. Pääsysi Osaamiskartoitus-tietoihisi pysyy myöntämisen jälkeen aina voimassa.

Käytän jo ForeAmmatti PLUS -palvelua ja minut on kutsuttu uuteen organisaatioon asiakkaaksi. Miksi minun tulee hyväksyä myös tämän organisaation kutsu?

ForeAmmatissa jokaisella organisaatiolla on oma suljettu käyttöympäristönsä, johon organisaatiot kutsuvat omat asiakkaansa käyttäjiksi. Käyttöympäristössä organisaation asiakkaat ja asiantuntijat pystyvät GDPR-turvallisesti viestimään ja jakamaan tietoa.

Sinun tulee hyväksyä jokaisen organisaation sinulle osoittama kutsu erikseen, jotta pystyt jakamaan Osaamiskartoitus- ja Kykyviisari-tietosi näiden organisaatioiden kanssa. Jakamalla tietosi saat näkökulmia ja lisätukea työllistymiseesi tai esimerkiksi urasuunnitteluun.

Olen useamman organisaation asiakas ForeAmmatti PLUS -palvelussa. Miksi kaikkien organisaatioiden käyttöympäristöt eivät ole valittavissa ForeAmmattiin kirjautuessani?

Annoitko jokaiselle organisaatiolle saman sähköpostiosoitteen, johon he lähettivät sinulle ForeAmmatti PLUS -käyttäjäkutsunsa?

Sähköpostiosoite, johon sinulle lähetetään ForeAmmatti PLUS -kutsu, toimii ForeAmmatin käyttäjätunnuksenasi. Jos annoit organisaatioille eri sähköpostiosoitteet, sinulla on juuri niin monta käyttäjätunnusta ForeAmmatissa kuin annoit eri sähköpostiosoitteita.

Näet kaikkien organisaatioiden käyttöympäristöt kirjautuessasi valikossa, jos olet antanut kaikille organisaatioille saman sähköpostiosoitteesi. Jos et siltikään näe kaikkia organisaatioiden käyttöympäristöjä kirjautuessasi, sinulta on luultavasti poistettu käyttöoikeus valikosta puuttuvan organisaation ForeAmmatti-ympäristöön. Kysy aiheesta lisää ko. organisaatiosta.

Saanko yhdistettyä erilliset käyttäjätunnukseni ForeAmmatissa?

ForeAmmatin kirjautumisessa käyttämäsi sähköpostiosoite on käyttäjätunnuksesi ForeAmmattiin. Et pysty yhdistämään eri käyttäjätunnuksien tietoja itse ForeAmmatissa. Saat yhteyden tukipalveluumme Ota yhteyttä -lomakkeella, johon linkki löytyy palveluun kirjautuneena alapalkista.

Vaikka sinulla olisikin useita sähköpostiosoitteita, valitse niistä vain yksi ja käytä vain sitä aina ForeAmmatissa. Pyydä kaikki ForeAmmatti-kutsut tähän samaan sähköpostiosoitteeseen. Kun käytät aina ForeAmmatissa samaa sähköpostiosoitetta, saat näkymään kaiken tekemisesi ForeAmmatissa samalle käyttäjätunnukselle.

Olen hyväksynyt useamman organisaation minulle lähettämän kutsun ForeAmmatissa samalla sähköpostiosoitteellani. Miksi kaikki organisaatiot eivät näe Osaamiskartoitus- ja Kykyviisari-tietojani palvelussa?

Tietosuojasyistä sinun tulee jakaa jokaiselle organisaatiolle erikseen Osaamiskartoitus- ja Kykyviisari-tietosi.

Valitse oikean yläkulman käyttäjävalikosta ensin organisaatio, jolle haluat jakaa Osaamiskartoitus- ja Kykyviisari-tietosi. Organisaatiovalinnan jälkeen löydät samaisesta käyttäjävalikosta suoran linkin suostumuksen antamiseen.

Suostumuksen antaminen sijaitsee palvelussa Omat tiedot -osiossa ko. organisaation nimisellä välilehdellä. Pääset antamaan suostumuksen Osaamiskartoitus- ja Kykyviisari-tietojesi jakamiseen Sopimukset-tietolaatikosta.

Kuinka teen tietojeni poistopyynnön?

Foredata poistaa asiakkaan käyttöoikeudet ja tiedot ForeAmmatista asiakkaan niin pyytäessä. Pyyntö tietojen poistamisesta tehdään sähköpostitse osoitteeseen tuki@foreammatti.fi tai ForeAmmatissa sijaitsevan tukipyyntölomakkeen kautta.

kainuu