Etelä-Savon TE-toimisto ja Savonlinnan seudun työllisyyden kuntakokeilu: ForeAmmatin Osaamiskartoitus -palvelu

Löydä kaikki mahdollisuutesi työmarkkinoilla!

Tee ForeAmmatin Osaamiskartoitus ja palvelu auttaa sinua työnhaussa: saat lisätietoa osaamisestasi sekä osaamiseesi sopivista ammattivaihtoehdoista ja avoimista työpaikoista. ForeAmmatin Osaamiskartoituksen tekemällä voit täyttää yhden työnhakuvelvollisuuden yhden kerran.

Kun teet ForeAmmatin Osaamiskartoituksen, saat HETI tietää

  • Millaisiin ammatteihin ja tehtäviin osaamisesi sopii. Saatat yllättyä!
  • Mitä avoimia työpaikkoja osaamiseesi sopien sinulle on tarjolla. ForeAmmatti hakee sinulle avoimia työpaikkoja joka päivä!
  • Mitä eri ammateissa tehdään ja paljonko niissä esimerkiksi maksetaan palkkaa.
  • Miten kovaa kilpailu on eri ammattien työpaikoista.
  • Saat myös apua Osaamiskartoituksen osaamisista siihen, kuinka sinun kannattaa sanoittaa osaamistasi työhakemukseen.
Ison mobiililaitteen ruudulla on näkymä ForeAmmatin Osaamiskartoituksen aloitusnäkymästä. Mobiililaitteen oikealla puolella seisoo hymyilevä miesoletettu, jonka päällä on oranssin värinen työmaakypärä, keltainen huomioliivi, mustat puvun housut, valkoinen kauluspaita sekä musta kravatti. Hän osoittaa molemmilla sormillaan iloisesti mobiililaitteen ruutunäkymää.

Joko olo keveni?

Homma on yksinkertainen; Valitse haluamasi osaamiset mukaan Osaamiskartoitukseen ja ForeAmmatti hakee sinulle joka päivä uusimmat työpaikkailmoitukset valitsemiisi osaamisiin soveltuen. Voit myös täyttää yhden työnhakuvelvollisuuden yhden kerran tekemällä ForeAmmatin Osaamiskartoituksen.

Tee siis Osaamiskartoitus ja anna palvelun etsiä puolestasi avoimia työpaikkoja joka päivä!

Näin saat ForeAmmatin avuksesi työnhakuun!

Kerro TE-toimiston tai kuntakokeilun asiantuntijallesi, että haluat ottaa palvelun käyttöön. Voit esimerkiksi laittaa viestiä Oma asioinnin kautta.

ForeAmmatin Osaamiskartoitus on käytössäsi seuraavaksi aamuksi siitä, kun sinut on ilmoitettu palveluun.

Tarvitset ForeAmmatin käyttöön TE-palveluille ilmoittamasi sähköpostiosoitteen, mobiililaitteen tai tietokoneen ja nettiyhteyden.

ForeAmmatin käyttöliittymä toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Lisäksi Osaamiskartoitus on tehtävissä 30 eri kielellä. ForeAmmatti on sinulle ilmainen. Voit lopettaa palvelun käytön koska tahansa. Palvelu on saavutettava ja tietoturvallinen.

Oletko Mikkelin seudun työllisyyden kuntakokeilun asiakas?

Pyydä käyttöoikeudet ForeAmmattiin Mikkelin seudun kuntakokeilun omalta vastuuvirkailijaltasi.

Osaamiskartoituksen teko sujuu kuin tanssi

Tatuoiduissa käsissä on valkoinen älypuhelin, jonka näytöllä on foreammatti.fi-sivun näkymä. Ruudulla lukee Tervetuloa ForeAmmattiin! ja ohjataan palveluun kirjautumisessa.

Kirjaudu palveluun foreammatti.fi-sivuilta. Hyväksy TE-palveluilta saamasi käyttäjäkutsu palvelussa ja klikkaa itsesi Osaamiskartoitukseen.

Vasemmassa kädessä on musta älypuhelin, jonka ruudulla on ForeAmmatti-palvelun Osaamiskartoitus-työkalusta näkymä.

Anna Osaamiskartoituksen viedä ja valitse haluamasi osaamiset mukaan Osaamiskartoitukseen. Näet koko ajan, mihin ammatteihin osaamisesi liittyy ja voit muokata valintoja.

Käsissä on musta älypuhelin, jonka ruudulla on ForeAmmatti-palvelun Työelämäprofiilisi-sivunäkymä. Vasemman käden sormi on painamassa ruutua.

Entä ne työpaikat? Klikkaa itsesi Omat tiedot -osion Työelämäprofiiliin ja pääset tutustumaan avoimiin työpaikkoihin, jotka sopivat valitsemiisi osaamisiin.

Oikeassa Kädessä on valkoinen älypuhelin, jonka ruudulla on ForeAmmatti-palvelun Työpaikkailmoitus-palstasta näkymä.

Osaamiskartoituksesi on tehty ja ForeAmmatti etsii nyt puolestasi joka päivä uusia työpaikkailmoituksia. Sinun tarvitsee enää vain hakea työpaikkoja.

Haluatko kuulla lisää ForeAmmatista?

Vierailimme 18.4.23 Varsinais-Suomen TE-livessä kertomassa ForeAmmatin hyödyntämisestä työnhaun, urasuunnittelun ja alan valinnan tukena.

Lue vinkkimme Osaamiskartoituksen käyttöön

Tilaa ForeAmmatin uutiskirje

Ja saat tietoa sähköpostiisi ForeAmmatin uusimmista julkaisuista, palvelun uudistuksista sekä muuta ajankohtaista tietoa ForeAmmattiin ja työmarkkinoihin liittyen.

Käyttäjäkokemuksia ForeAmmatista

Naisoletetulla on lyhyet ruskeat hiukset. Hän katsoo kameraan suht vakavan näköisenä. Hänellä on päällään sininen ruutupaita, jossa yksityiskohdat ovat valkoisella.

ForeAmmatti auttoi ymmärtämään, että minulla tai kenellä tahansa on paljonkin erilaisia kykyjä, mitä ei osaa ajatella jokapäiväisessä elämässä. 

Valkohiuksinen sekä -partainen miesoletettu katsoo kameraan ja hymyilee. Hänellä on päällään vaaleanharmaa t-paita ja kädet on ristitty rinnalle.

ForeAmmatti on hyvin mietitty ja siitä sai hyvin käsitystä tähän asti kertyneestä kokemuksestaan työelämästä ym. 

Ruskea kiharahiuksinen naisoletettu hymyilee kameralle. Hänellä on päällään vaaleanruskea t-paita ja kädet ovat edessä yhdessä.

ForeAmmatin tiedot ammateista, palkoista, työllistymismahdollisuuksista ja ikäjakaumasta. Tietopaketti on erinomainen. 

Vaaleahiuksinen naisoletettu nauraa ja katsoo kameraa. Hänellä on yllään vaaleanpunainen pitkähihainen paita. Kädet lepäävät kummallakin puolella torsoa suorassa.

ForeAmmatti oli hirveän hyvä. Se antoi vähän toisella tavalla niitä vastauksia ja täydensi osaamiskartoitusta. Yhdessä muun palvelun kanssa tuli kunnon kokonaisuus. ForeAmmatissa pystyi katsomaan asioita laajasti. Se ehdotti ammatiksi myös esimerkiksi hätäkeskuspäivystäjää, jota en olisi muuten osannut ajatella, mutta sen tyyppistä työtähän olen tehnyt: ratkonut ongelmatilanteita. 

Punaiseen huppariin sonnustautunut miesoletettu hymyilee leveästi kameralle. Hänellä on rento asento ja kädet ovat suorassa torson molemmin puolin.

ForeAmmatin käyttö on mielestäni erittäin hyödyllinen työkalu sekä tarjottujen työpaikkojen että ennusteiden ja listauksien takia. ForeAmmatti kertoo vähän minne kannattaa kouluttautua alanvaihtoa miettien tai millainen työllistymisen mahdollisuus on. 

Anonyymit asiakaspalautteet ovat Cimson Koulutuspalvelujen asiakkailta, jotka hyödynsivät ForeAmmattia osana valmennusta.

Kaiken kaikkiaan saat ForeAmmatissa käyttöösi

Tummahiuksinen naisoletettu kurkkaa oviaukoista, katsoo oikealle yläviistoon ja hymyilee suu hiukan auki. Hänellä on päällään vaaleansininen kauluspaita ja siniset farkut.

Työkalun osaamisesi kartoittamiseen.

Joka päivä päivittyvän listan osaamiseesi sopivista avoimista työpaikoista

Kattavat työmarkkinatiedot: esim. ammattien keskipalkat, työnhakijoiden määrät suhteessa avoimiin paikkoihin ja tiedon siitä, missä ammateissa eri tutkintojen suorittaneet työskentelevät. 

Työterveyslaitoksen kehittämän työ- ja toimintakyvyn itsearviointikyselyn.

Mahdollisuuden antaa näkymän osaamistietoihisi työllisyysasiantuntijalle. Sinä päätät tietojesi näkymisestä!

Kattavat ohjepolut ja -materiaalit palvelussa, jotta saat ForeAmmatista parhaan hyödyn irti. 

Miltä kuulostaa?

Isomahainen miesoletettu katsoo muikeasti partansa takaa oikealle. Hänen tatuoidut kätensä lepäävät mahan päällä. Päällään hänellä on keltainen paitapusero.

Palvelu on siis sinulle ilmainen ja pääset etsimään töitä suoraan osaamisesi perusteella. Lisäksi tekemällä ForeAmmatin Osaamiskartoituksen voit täyttää yhden työnhakuvelvollisuuden yhden kerran.

Teet Osaamiskartoituksen vain kerran ja palvelu hakee sinulle joka päivä uusimmat työpaikkailmoitukset osaamiseesi sopien. Helppoa vai mitä? Lopeta työttömyytesi ForeAmmatin avulla! 

Palvelun sinulle tarjoaa

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen värillinen logo.
TE-palvelujen värillinen logo.
Työllisyyden kuntakokeilujen värillinen logo.