Kaipaatko apua työnhakuun?

Mietitkö, millaisiin ammatteihin osaamisesi ja kiinnostuksesi sopisivat? Tiedätkö, millaisia avoimia työpaikkoja alueellasi on? Tai missä ammatissa olisi töitä tulevaisuudessakin?

Tervetuloa ForeAmmattiin! ForeAmmatti on kattava työllisyyden edistämisen palvelu, joka tarjoaa työnhakijalle tietoa, tukea ja työkaluja työnhakuun.

ForeAmmatti Omatoimi - omatoimiseen työnhaun tuki.

Hyviä uutisia kuopiolaiset ja turkulaiset!

Suomessa siirrytään työnhakijan uuteen asiakaspalvelumalliin 2.5.2022 alkaen.  ForeAmmatti Omatoimi on matalan kynnyksen digitaalinen palvelu oman osaamisen tunnistamiseen sekä omatoimisen työnhaun tueksi. Palvelu on kuntalaiselle ilmainen ja sitoumukseton. Lue lisää, mitä kaikkea Omatoimi sinulle tarjoaa ja ota palvelu käyttöösi!

Tiedätkö, millaisen työmarkkinan kohtaat?

Jokainen työnhakija kohtaa työmarkkinat omasta henkilökohtaisesta tilanteestaan käsin. Tällä tarkoitetaan, että jokaisen kohtaamaan työmarkkinaan vaikuttavat oma osaaminen, kiinnostuksen kohteet, koulutus, aiempi työkokemus ja omalla alueella tarjolla olevat avoimet työpaikat.

Henkilökohtainen työmarkkinatilanne on hyvä, jos omat tiedot ja taidot sopivat alueella vapaana oleviin työpaikkoihin hyvin. Jos taas omaa osaamista ja tarpeita vastaavia työpaikkoja ei tahdo löytyä, puhutaan haasteellisesta työmarkkinatilanteesta. Tilanteen ratkaisemiseen palvelumme tarjoaa sinulle tietoa, tukea ja työkaluja.

ForeAmmatti auttaa sinua hahmottamaan selkeämmin oman kokonaistilanteesi työmarkkinoilla, jolloin sinun on helpompi lähteä pohtimaan itsellesi sopivia ratkaisuja työllistymisesi tueksi.

Millaisia käyttöversioita ForeAmmatista on? 

ForeAmmatista on olemassa kaikille avoin käyttöversio eli Avoin ForeAmmatti sekä erilaisia työllistymistä edistävien organisaatioiden omia käyttöympäristöjä, joihin käyttäjä kutsutaan henkilökohtaisella ForeAmmatti PLUS -käyttäjäkutsulla. Tutustu ForeAmmattia jo toiminnassaan hyödyntäviin erilaisiin tahoihin Yhteistyössä-sivulta.

Kaikille avoin ForeAmmatti on ilmainen pilvipalvelu, jonka saa käyttöönsä palveluun rekisteröitymällä. Avoin ForeAmmatti tarjoaa käyttöösi maksullista versiota suppeammat työmarkkinatiedot sekä Työterveyslaitoksen Kykyviisari-itsearviointikyselyn.

Kykyviisarin avulla voit tarkastella omaa työ- ja toimintakykyäsi monipuolisesti. Tulokset kannattaa huomioida miettiessäsi, millaiset ammatit voisivat sopia sinulle palvelusta löytyvien työmarkkinatietojen avulla.

ForeAmmatti PLUS apunasi työnhaussa

ForeAmmatti PLUS työmarkkinatiedot

ForeAmmatti PLUS -palvelusta löydät työnhakusi tueksi tiedot yli 400 ammatista, yli 2000 tutkinnosta, julkisesti avoimista työpaikoista alueittain sekä ammattien kilpailutilanteesta sekä -ennusteista.

Palvelumme ajantasaisten työmarkkinatietojen avulla näet, millaisia vaatimuksia eri ammateissa on koulutuksen, osaamisen ja tietojen puolesta.

Työkalut osaamisesi tunnistamiseen

Tunnistatko, mitä kaikkea osaat? Osaatko sanoittaa osaamistasi esimerkiksi työhakemukseen?

Osaamista, tietoa ja taitoa kertyy meille jatkuvasti suoritettujen tutkintojen, koulutusten, työelämän, harrastuksien, kiinnostuksien ja ihmissuhteiden kautta. Oman osaamisen tunnistaminen ja sanoittaminen voi silti olla haasteellista.

ForeAmmatin Osaamiskartoituksella keräät yhteen osaamisesi ja näet, millaisiin ammatteihin osaamisesi sopivat. Ammattien tiedoista selvität, sopiiko ammatti sinulle myös kiinnostuksesi puolesta ja mitä osaamista sinulta vielä mahdollisesti uupuu ammatin vaatimuksista.

On tärkeää huomioida oma työkykynsä, kun pohtii ammattien sopivuutta itselle. Kykyviisari-itsearvioinnilla tarkastelet omaa työ- ja toimintakykyäsi monipuolisesti. Omat tiedot -osion Työelämäprofiilisi-sivun Kykyviisarisi koosteesta pystyt lisäksi vertaamaan kahden viimeisimmän vastauskertasi tuloksia toisiinsa ja näkemään oman kehityssuuntasi. ForeAmmatti PLUS on käytettävissä myös englanniksi.

Kokonaistilanteesi hahmottaminen

Kaikki ForeAmmattiin tekemäsi osaamisvalinnat, tallentamasi suosikkiammatit ja -tutkinnot sekä työ- ja toimintakykyarvioinnin tulokset löytyvät kootusti Omat tiedot -osiosta. Tiedon yhteen kerääminen ja tarkastelu kokonaisuutena auttaa sinua näkemään tilanteesi selkeämmin.

Voit aina myös muokata valintojasi niin Omat tiedot -osiossa kuin muuallakin ForeAmmatissa, jotta ammattitulokset vastaavat paremmin omia ammatillisia kiinnostuksiasi. Palvelumme auttaakin sinua nimenomaan näkemään ja pohtimaan, millaisia mahdollisuuksia sinulla on nykyisellä osaamisellasi työmarkkinoilla.

Puhekuplat-ikoni.

ForeAmmatti PLUS -palvelun avulla näet myös, mitä osaamista sinulta vielä mahdollisesti uupuu ammattien vaatimuksista ja löydät palvelusta tietoa tutkinnoista sekä työvoimakoulutuksista. Tutkinto- ja ammattitiedot antavat sinulle näkökulmia omaan tilanteeseesi ja sitä kautta tukea seuraavien askeleiden ottamiseen kohti tavoitteitasi.

Jos olet saanut ForeAmmatti PLUS -käyttäjäkutsun työllistymisen edistämisen organisaatiolta, pystyt jakamaan ForeAmmattiin keräämäsi tiedot organisaation asiantuntijan kanssa. Tällä tavoin saat näkökulmia osaamisprofiilisi tulkintaan ja lisätukea työllistymiseesi.

Tunnistatko, mitä kaikkea osaat? Osaatko sanoittaa osaamistasi?

Tiedätkö, mitä kaikkea osaat?

Tunnistatko, mitä kaikkea osaat? Osaatko sanoittaa osaamistasi esimerkiksi työhakemukseen? Monelle oman osaamisen tunnistaminen on haasteellista. Onneksi osaamista voi kuitenkin opetella tunnistamaan – sekin on taito, joka kehittyy.

ForeAmmatti oli hirveän hyvä. Se antoi vähän toisella tavalla niitä vastauksia ja täydensi osaamiskartoitusta. Yhdessä muun palvelun kanssa tuli kunnon kokonaisuus. ForeAmmatissa pystyi katsomaan asioita laajasti. Se ehdotti ammatiksi myös esimerkiksi hätäkeskuspäivystäjää, jota en olisi muuten osannut ajatella, mutta sen tyyppistä työtähän olen tehnyt: ratkonut ongelmatilanteita.


Cimson Koulutuspalvelujen Osaamiskartoitus-työpajaan osallistunut Merja

Ota ForeAmmatti PLUS -palvelu onnistuneesti käyttöön

Onko sinulla ForeAmmatti PLUS -käyttäjätunnukset? Tutustu palveluun ja sen mahdollisuuksiin vastaamalla kolmeen kysymykseen. Vastaukset antavat työnhakuusi ja urasuunnitteluusi uusia näköaloja.

Lataa itsellesi kolmen kysymyksen opastava tutustumismateriaali

Tässä vielä palvelun käyttöön kolmen kohdan muistilista

Katso videolta, mitä ForeAmmatti tarjoaa sinulle työnhaun tueksi

ForeAmmatti on hyvin mietitty ja siitä sai hyvin käsitystä tähän asti kertyneestä kokemuksestaan työelämästä ym.

Cimson Koulutuspalvelujen Osaamiskartoitus-työpajaan osallistuneen työnhakijan palaute.

ForeAmmatissa on ihan hyödyllistä tietoa eri alojen työllisyystilanteesta ja sijoittumisesta työelämään eri tutkintojen näkökulmasta.

Cimson Koulutuspalvelujen Osaamiskartoitus-työpajaan osallistuneen työnhakijan palaute.

Tilaa ForeAmmatin uutiskirje

Liity ForeAmmatin uutiskirjeen postituslistalle ja pysyt ajan tasalla uusimmista julkaisuistamme, palvelumme tulevista uudistuksista sekä saat muuta ajankohtaista tietoa palveluumme ja työmarkkinoihin liittyen. Tilauslomake löytyy sivujen alalaidasta.

Ajankohtaista

Löydä oma urasi ForeAmmatin avulla

Oletko jo ForeAmmatin käyttäjä?

Etkö ole aiemmin käyttänyt ForeAmmattia?

Onko sinulla ongelmia kutsun hyväksymisessä, palveluun rekisteröitymisessä tai kirjautumisessa?

Katso, löydätkö näistä esimerkkitilanteista apua ongelmiisi. >>