Kaipaatko apua työnhakuun?

Tervetuloa ForeAmmattiin! ForeAmmatti on kattava digitaalinen pilvipalvelu työnhaun ja urasuunnittelun tueksi. ForeAmmatin avulla tunnistat osaamisesi, löydät osaamiseesi sopivat avoimet työpaikat hakualueeltasi ja tutustut ammattien tietoihin, vaatimuksiin sekä kilpailutilanteeseen ja -ennusteisiin.

Katso videolta, mitä ForeAmmatti tarjoaa sinulle työnhaun tueksi

ForeAmmatti oli hirveän hyvä. Se antoi vähän toisella tavalla niitä vastauksia ja täydensi osaamiskartoitusta. Yhdessä muun palvelun kanssa tuli kunnon kokonaisuus. ForeAmmatissa pystyi katsomaan asioita laajasti. Se ehdotti ammatiksi myös esimerkiksi hätäkeskuspäivystäjää, jota en olisi muuten osannut ajatella, mutta sen tyyppistä työtähän olen tehnyt: ratkonut ongelmatilanteita.

Cimson Koulutuspalvelujen Osaamiskartoitus-työpajaan osallistunut Merja

Ota ForeAmmatti avuksesi työelämäpohdintoihin

ForeAmmattia hyödyntävät lukuisat työllistymisen edistämisen, valmennuksen, koulutuksen ja osaamisen kehittämisen organisaatiot palveluissaan. Tutustu kuvaikoneita klikkaamalla ForeAmmatin palveluihin. ForeAmmattiin kirjaudutaan sähköpostiosoitteella foreammatti.fi-sivuilta. Kirjautumisen jälkeen voit hyväksyä saamasi ForeAmmatti PLUS -käyttäjäkutsun tai tunnistautua ForeAmmatti Omatoimi -käyttäjäksi palvelussa.

ForeAmmatti PLUS -palvelu.

ForeAmmatti apunasi työnhaussa ja urasuunnittelussa

ForeAmmatin työmarkkinatiedot

ForeAmmatti Omatoimi ja PLUS -palveluista löydät työnhakusi tueksi tiedot yli 400 ammatista, yli 2000 tutkinnosta, kuntakohtaiset tiedot julkisesti avoimista työpaikoista sekä eri ammattien kilpailutilanteesta sekä -ennusteista.

Palvelumme ajantasaisten työmarkkinatietojen avulla näet, millaisia vaatimuksia eri ammateissa on koulutuksen, osaamisen ja tietojen puolesta.

Työkalut osaamisesi tunnistamiseen

Tunnistatko, mitä kaikkea osaat? Osaatko sanoittaa osaamistasi esimerkiksi työhakemukseen?

Osaamista, tietoa ja taitoa kertyy meille jatkuvasti suoritettujen tutkintojen, koulutusten, työelämän, harrastuksien, kiinnostuksien ja ihmissuhteiden kautta. Oman osaamisen tunnistaminen ja sanoittaminen voi silti olla haasteellista.

ForeAmmatin Osaamiskartoitus-työkalun avulla keräät yhteen osaamisesi ja näet, millaisiin ammatteihin osaamisesi sopii. Ammattien tiedoista selvität, sopiiko ammatti sinulle myös kiinnostuksesi puolesta ja mitä osaamista sinulta vielä mahdollisesti uupuu ammatin vaatimuksista.

On tärkeää huomioida oma työkykynsä, kun pohtii ammattien sopivuutta itselleen. Työterveyslaitoksen kehittämällä Kykyviisari-itsearvioinnilla tarkastelet omaa työ- ja toimintakykyäsi monipuolisesti. Työelämäprofiilisi-sivun Kykyviisarisi koosteesta pystyt lisäksi vertaamaan kahden viimeisimmän vastauskertasi tuloksia toisiinsa ja näkemään oman kehityssuuntasi.

ForeAmmatti PLUS ja Omatoimi toimivat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Kokonaistilanteesi hahmottaminen

Kaikki ForeAmmattiin tekemäsi osaamisvalinnat, tallentamasi suosikkiammatit ja -tutkinnot sekä työ- ja toimintakykyarvioinnin tulokset löytyvät kootusti Omat tiedot -osiosta. Tiedon yhteen kerääminen ja tarkastelu kokonaisuutena auttaa sinua näkemään tilanteesi työmarkkinoilla selkeämmin.

Voit aina muokata valintojasi niin Omat tiedot -osiossa kuin muuallakin ForeAmmatissa, jotta ammattitulokset vastaavat paremmin omia ammatillisia kiinnostuksiasi ja tämän hetkistä työkykyäsi. Palvelumme auttaakin sinua hahmottamaan, millaisia mahdollisuuksia sinulla on nykyisellä osaamisellasi työmarkkinoilla.

Puhekuplat-ikoni.

ForeAmmatti Omatoimi ja PLUS -palveluista näet myös, mitä osaamista sinulta vielä mahdollisesti uupuu ammattien vaatimuksista ja löydät ForeAmmatista tietoa tutkintojen vaikutuksesta työllistymiseen sekä tarjolla olevista työvoimakoulutuksista.

Jos olet saanut ForeAmmatti PLUS -käyttäjäkutsun työllistymisen edistämisen organisaatiolta, pystyt usein jakamaan ForeAmmattiin keräämäsi tiedot organisaatiosi kanssa. Tällä tavoin saat näkökulmia osaamisprofiilisi tulkintaan ja lisätukea työllistymiseesi.

Ota ForeAmmatti Omatoimi tai PLUS -palvelu onnistuneesti käyttöösi

Onko sinulla ForeAmmatti PLUS -käyttäjätunnukset? Tai tarjoaako kotikuntasi ForeAmmatti Omatoimi -palvelun kaikille kuntalaisilleen omatoimisen työnhaun tueksi? Tutustu ForeAmmattiin ja sen mahdollisuuksiin vastaamalla kolmeen kysymykseen. Vastaukset antavat työnhakuusi ja urasuunnitteluusi uusia näköaloja.

Näin otat ForeAmmatti Omatoimi -palvelun käyttöösi

Tutustu ForeAmmattiin vastaamalla kolmeen kysymykseen

ForeAmmatti PLUS -käyttäjän kolmen kohdan muistilista

Tiedätkö, millaisen työmarkkinan kohtaat?

Jokainen työnhakija kohtaa työmarkkinat omasta henkilökohtaisesta tilanteestaan käsin. Tällä tarkoitetaan, että jokaisen kohtaamaan työmarkkinaan vaikuttavat oma osaaminen, kiinnostuksen kohteet, koulutus, aiempi työkokemus ja omalla hakualueella tarjolla olevat avoimet työpaikat.

Henkilökohtainen työmarkkinatilanne on hyvä, jos omat tiedot ja taidot sopivat hakualueella vapaana oleviin työpaikkoihin hyvin. Jos taas omaa osaamista ja tarpeita vastaavia työpaikkoja ei tahdo löytyä, puhutaan haasteellisesta työmarkkinatilanteesta. Tilanteen ratkaisemiseen ForeAmmatti tarjoaa sinulle tietoa, tukea ja työkaluja.

Tilaa ForeAmmatin uutiskirje

Liity ForeAmmatin uutiskirjeen postituslistalle ja pysyt ajan tasalla uusimmista julkaisuistamme, palvelumme tulevista uudistuksista sekä saat muuta ajankohtaista tietoa palveluumme ja työmarkkinoihin liittyen. Tilauslomake löytyy sivujen alalaidasta.

Ajankohtaista

Löydä urasi ForeAmmatin avulla

Ota ForeAmmatti käyttöön sähköpostiosoitteellasi.

Ensimmäisellä kirjautumiskerralla rekisteröidyt ForeAmmattiin automaattisesti. /

You will be automatically registered the first time you log in.

Tuliko sinulle ongelmia kirjautumisessa tai kutsun hyväksymisessä palvelussa?

Katso, löydätkö näistä esimerkkitilanteista apua ongelmiisi. >>