Kaipaatko apua työnhakuun?

Mietitkö, millaisiin ammatteihin osaamisesi ja kiinnostuksesi sopisivat? Tiedätkö, millaisia avoimia työpaikkoja alueellasi on? Tai missä ammatissa olisi töitä tulevaisuudessakin? Tervetuloa ForeAmmattiin! ForeAmmatti on kattava digitaalinen palvelu, joka tarjoaa työnhakijalle tietoa, tukea ja työkaluja työnhakuun.

Tiedätkö, millaisen työmarkkinan kohtaat?

Jokainen työnhakija kohtaa työmarkkinat omasta henkilökohtaisesta tilanteestaan käsin. Tällä tarkoitetaan, että jokaisen kohtaamaan työmarkkinaan vaikuttavat oma osaaminen, kiinnostuksen kohteet, koulutus, aiempi työkokemus ja omalla alueella tarjolla olevat avoimet työpaikat.

Henkilökohtainen työmarkkinatilanne on hyvä, jos omat tiedot ja taidot sopivat alueella vapaana oleviin työpaikkoihin hyvin. Jos taas omaa osaamista ja tarpeita vastaavia työpaikkoja ei tahdo löytyä, puhutaan haasteellisesta työmarkkinatilanteesta. Tilanteen ratkaisemiseen palvelumme tarjoaa sinulle tietoa, tukea ja työkaluja.

Autamme sinua hahmottamaan selkeämmin oman kokonaistilanteesi työmarkkinoilla, jolloin sinun on helpompi lähteä pohtimaan itsellesi sopivia ratkaisuja työllistymisesi tueksi.

Millaisia käyttöversioita ForeAmmatista on? 

ForeAmmatista on olemassa kaikille avoin käyttöversio eli Avoin ForeAmmatti sekä erilaisia työllistymistä edistävien organisaatioiden omia käyttöympäristöjä, joihin käyttäjä kutsutaan henkilökohtaisella ForeAmmatti PLUS -käyttäjäkutsulla. Katso, mitkä organisaatiot hyödyntävät ForeAmmattia toiminnassaan.

Kaikille avoin ForeAmmatti on ilmainen pilvipalvelu, jonka saa käyttöönsä palveluun rekisteröitymällä. Avoin ForeAmmatti tarjoaa käyttöösi maksullista versiota suppeammat työmarkkinatiedot sekä Työterveyslaitoksen Kykyviisari-itsearviointikyselyn.

Kykyviisarin avulla voit tarkastella omaa työ- ja toimintakykyäsi monipuolisesti. Tulokset kannattaa huomioida miettiessäsi, millaiset ammatit voisivat sopia sinulle palvelusta löytyvien työmarkkinatietojen avulla.

ForeAmmatti PLUS apunasi työnhaussa

ForeAmmatti PLUS työmarkkinatiedot

ForeAmmatti PLUS -palvelusta löydät työnhakusi tueksi tiedot yli 400 ammatista, yli 2000 tutkinnosta, julkisista avoimista työpaikoista alueittain sekä ammattien kilpailutilanteesta nyt ja tulevaisuudessa.

Palvelumme ajantasaisten työmarkkinatietojen avulla näet, millaisia vaatimuksia eri ammateissa on niin koulutuksen, osaamisen kuin tietojenkin puolesta.

Työkalut osaamisen tunnistamiseen

Tunnistatko, mitä kaikkea osaat? Osaatko sanoittaa osaamistasi esimerkiksi työhakemukseen?

Osaamista, tietoa ja taitoa kertyy meille jatkuvasti suoritettujen tutkintojen, koulutusten, työelämän, harrastuksien, kiinnostuksien ja ihmissuhteiden kautta. Oman osaamisen tunnistaminen ja sanoittaminen voi silti olla haasteellista.

ForeAmmatin Osaamiskartoituksella keräät yhteen osaamisesi ja näet, millaisiin ammatteihin osaamisesi sopivat. Ammattien tiedoista selvität, sopiiko ammatti sinulle myös kiinnostuksesi puolesta ja mitä osaamista sinulta vielä mahdollisesti uupuu ammatin vaatimuksista.

On tärkeää huomioida oma työkykynsä, kun pohtii ammattien sopivuutta itselle. Kykyviisari-itsearvioinnilla tarkastelet omaa työ- ja toimintakykyäsi monipuolisesti. OMA-sivujen Kykyviisarisi koosteesta pystyt lisäksi vertaamaan kahden viimeisimmän vastauskertasi tuloksia toisiinsa ja näkemään oman kehityssuuntasi. Tulokset kannattaa huomioida miettiessäsi, millaiset ammatit voisivat sopia itsellesi palvelusta löytyvien työmarkkinatietojen avulla. 

Kokonaistilanteen hahmottaminen

Kaikki ForeAmmattiin tekemäsi osaamisvalinnat, tallentamasi suosikkiammatit ja -tutkinnot sekä työ- ja toimintakykyarvioinnin tulokset löytyvät kootusti OMA-sivuiltasi. Tiedon yhteen kerääminen ja tarkastelu kokonaisuutena auttaa sinua näkemään tilanteesi selkeämmin.

Voit aina myös muokata valintojasi niin OMA-sivuilla kuin muuallakin palvelussamme, jotta ammattitulokset vastaavat paremmin omia ammatillisia kiinnostuksiasi. Palvelumme auttaakin sinua nimenomaan näkemään ja pohtimaan, millaisia mahdollisuuksia sinulla on nykyisellä osaamisellasi työmarkkinoilla.

Puhekuplat-ikoni.

ForeAmmatti PLUS -palvelumme avulla näet myös, mitä osaamista sinulta vielä mahdollisesti uupuu ammattien vaatimuksista ja löydät palvelustamme tietoa tutkinnoista sekä työvoimakoulutuksista. Tutkinto- ja ammattitiedot antavat sinulle näkökulmia omaan tilanteeseesi ja sitä kautta tukea seuraavien askeleiden ottamiseen kohti tavoitteitasi.

Jos olet saanut ForeAmmatti PLUS -käyttäjäkutsun työllistymisen edistämisen organisaatiolta, pystyt jakamaan ForeAmmattiin keräämäsi tiedot organisaation asiantuntijan kanssa. Tällä tavoin saat näkökulmia osaamisprofiilisi tulkintaan ja lisätukea työllistymiseesi.

Katso videolta, mitä palvelumme tarjoaa sinulle työnhaun tueksi.

ForeAmmatti oli hirveän hyvä. Se antoi vähän toisella tavalla niitä vastauksia ja täydensi osaamiskartoitusta. Yhdessä muun palvelun kanssa tuli kunnon kokonaisuus. ForeAmmatissa pystyi katsomaan asioita laajasti. Se ehdotti ammatiksi myös esimerkiksi hätäkeskuspäivystäjää, jota en olisi muuten osannut ajatella, mutta sen tyyppistä työtähän olen tehnyt: ratkonut ongelmatilanteita.


Cimson Koulutuspalvelujen Osaamiskartoitus-työpajaan osallistunut Merja

Tilaa ForeAmmatin uutiskirje

Liity ForeAmmatin uutiskirjeen postituslistalle ja pysyt helpommin ajan tasalla uusimmista julkaisuistamme, palvelumme tulevista uudistuksista sekä saat muuta ajankohtaista tietoa palveluumme tai työmarkkinoihin liittyen. Tilauslomake löytyy sivujen alalaidasta.

Ajankohtaista

  • ForeAmmatin joululahjan saaja on selvillä!
    Etsimme loka-marraskuun ajan järjestöä, hanketta, yhdistystä tai seuraa, jonka toiminta tukisi alle 29-vuotiaiden nuorten koulutukseen hakeutumista tai työllistymistä ja ehkäisisi syrjäytymisen mahdollisuutta. Halusimme lahjoittaa kuvaukseen sopivalle nuorisotoimijalle joululahjana…
  • Työnhakijan omalla toiminnalla on edelleen suuri merkitys
    Työllisyyden edistämisen palvelumallit etsivät muotoaan, mutta yksi asia pysyy samana; työnhakija voi edelleen vaikuttaa omatoimisuudellaan ja aktiivisuudellaan omaan tilanteeseensa työmarkkinoilla.
  • Laatukriteerien mukaista palvelua mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennukseen
    Hallituksen työkykyohjelma Kaveria ei jätetä -osahanke Liedossa kehittää IPS-mallin mukaista työhönvalmennusta mielenterveyskuntoutujille ja vammaisille sekä pitkäaikaistyöttömille, jotka ovat kuntouttavassa työtoiminnassa.

Löydä oma urasi ForeAmmatin avulla

Oletko jo ForeAmmatin käyttäjä?

Etkö ole aiemmin käyttänyt ForeAmmattia?

Onko sinulla ongelmia kutsun hyväksymisessä, palveluun rekisteröitymisessä tai kirjautumisessa?

Katso, löydätkö näistä esimerkkitilanteista apua ongelmiisi. >>